tekadku

28 Mac 2010

alhamdulillah masih diberikan Allah kesempatan untuk berceloteh di sini. disamping dapat berkongsi dapat juga ana melatih diri untuk mahir dalam menaip. ki3 hanya sampingan ye.
minggu lepas tanggal 25 hb genap la dua kali ana menjalani exem lab(viva). bukan jenama kereta ye. kali pertama masa sem lepas. di adili oleh seorang tutor. tapi kali ini sedikit berbeza kerana pensyarah pula yang menjadi pengadilnya. fuh ketaq lutut jangan cakap la. kepala ni rasa dah nanar duk sumbat2 dengan ilmu yang boleh dikatakan last minute punye input. tapi berkat berserah pada Allah akhirnya dapat jalani dengan baik ana kira. alhamdulillah. sehabis baik dah ana buat tapi still rasa xcukup mantap. moga Allah teruskan usaha untuk exam2 mendatang.
xcukup dengan itu, ana dikejutkan dengan msg ym dari seorang sahabat lama ana. siapa? biarlah rahsia. cukup untuk ana beritahu, kehadiran msg dia membuatkan ana terasa untuk lebih jauh darinya. xsanggup lagi rasenya nak selindungkan perkara yang ana kira dia berhak tau. tp sejauh mana ana fikir, hati ini tetap payah untuk berterus terang. tetap tegar membisikkan supaya hal itu dirahsiakan dari pengetahuaanya. walau mcm mana baik sekali pun dia, ana kira dia xlayak untuk ana lakukan sesuka hati ana. dia terlalu baik dan layak untuk mendapat lebih baik dari itu.
pun begitu ana harap kata2 ana xmelukakan hatinya. dan keputusan ana adalah muktamad. sesuatu dan seseorang perlu berkorban. hal ini jika dibiarkan akan merosakkan masa depan. bahaya untuk kita berjinak dengannya kerana ia adalah virus yang sangat merbahaya. mampu melumpuhkan aqidah dan keimanan kita selaku hambaNya yang Kuasa. jadi bermula malam ini, tekad itu akan ana perjuangkan. demi masa depan ana, dia dan semua yang ada. cuma satu yang ana nak katakan, walau papepun berlaku semuanya ad hikmahnya. pertahankan semampu kita.
insyaAllah ini mujahadahku.